Звучници на спортисти

Курсот Athletes Speakers е прилагодена едукативна програма посветена на зајакнување на спортистите преку подобрување на нивните комуникациски вештини. Звучниците на спортистите нудат сеопфатен пакет на видео лекции и материјали кои опфаќаат техники за презентација, јавно говорење, раскажување приказни, невербална комуникација, ефективен јазик и други.

Овој курс е дел од проектот „Athletes Speakers“, финансиран од Европската Унија. Сепак, ставовите и мислењата изразени се само на авторите и не мора да ги одразуваат ставовите на Европската унија или EACEA. Ниту Европската унија, ниту органот што го доделува не може да биде одговорен за нив.

Насловна фотографија од Мелина Вале на Unsplash.

Добредојдовте во Athletes Speakers, динамичен курс дизајниран да ги подобри комуникациските вештини на спортистите преку ангажирање видео содржини, сеопфатна документација и практични вежби. Овој курс нуди структуриран пристап за совладување на јавно говорење, раскажување приказни, медиумски интеракции, невербална комуникација, присуство на социјалните медиуми и интервјуа за работа. Секој модул е направен за да ви ги обезбеди основните техники потребни за ефикасно и самоуверено пренесување на вашата порака во секоја ситуација.

Во текот на курсот, ќе имате пристап до концизни видео лекции - околу 30 минути по модул - кои ја разложуваат секоја тема на податливи сегменти. Овие видеа се преведени на 7 различни јазици до кои можете да пристапите со кликнување на преводите на секое видео. Дополнително, секој модул вклучува приближно три часа детална документација и практични вежби за зајакнување на вашето учење. Ќе започнете со основите на јавното говорење, ќе научите како да го надминете стравот и ефикасно да се подготвите, потоа да продолжите на уметноста на раскажување приказни со методот Роча и да истражувате во нијансите на обуката за медиуми и невербалната комуникација. Курсот исто така опфаќа оптимизирање на вашиот профил на социјалните мрежи и совладување на процесот на интервју за работа.

Придружете ни се во Athletes Speakers за да ја развиете комуникациската моќ што ќе ве издвои, и на теренот и надвор од него. Нурнете во секој модул, вежбајте ги вежбите и гледајте како се зголемуваат вашата самодоверба и вештини.

Видео содржината за овој курс е произведена од CARLA ROCHA – COMUNICAÇÃO, FORMAÇÃO E CRIAÇÃO ARTÍSTICA, LDA за проектот финансиран од ЕУ „ATHLETES SPEAKERS“. Овие видеа се интелектуална сопственост на проектот.

Не е запишано

Курсот вклучува

  • 8 Лекции
  • 31 Теми
  • Сертификат за курсот