GE-FORCE – Водете ја промената, бидете промената

СИЛА за родова еднаквост (GE-FORCE) има за цел да ги поттикне спортските организации да ги балансираат родовите во нивните лидерски позиции. Целта на овој онлајн курс е да обезбеди свест, насоки и поддршка на „новите лидери“ на спортот и да се стремат да бидат дел од неопходните промени за промовирање на различноста и вклученоста.

Овој курс е развиен со поддршка на Програмата Еразмус+ на Европската Унија. Сепак, ставовите и мислењата изразени се само на авторите и не мора да ги одразуваат ставовите на Европската унија или EACEA. Ниту Европската унија, ниту органот што го доделува не може да биде одговорен за нив.

Фотографија од LinkedIn Sales Solutions на Unsplash.

Проектот GE Force има за цел да ги поттикне спортските организации да ги балансираат половите во нивните лидерски позиции. Со подигање на свеста, нудење насоки и обезбедување поддршка на новите лидери во спортот, нашата цел е да ја катализираме потребната промена за поттикнување на различноста и инклузијата. Развиена преку екстензивно претходно истражување, примарната цел на програмата е да го подобри разбирањето на женското лидерство и да обезбеди препораки за промовирање на родовата еднаквост во спортската индустрија. Овој вреден ресурс е достапен за сите спортски ентузијасти кои го делат нашето верување дека, преку колективни напори, можеме да ја поттикнеме родовата еднаквост напред и да негуваме средина што охрабрува повеќе жени да извршуваат лидерски улоги во спортот.

Содржина на курсот

Проширете ги сите
Not Enrolled (219 places remaining)

Курсот вклучува

  • 8 Лекции
  • 43 Теми
  • 7 квизови
  • Сертификат за курсот